Ontspannen werken is de sleutel tot succes voor de beste babyopvang

Iedereen wil dat de babyopvang flink in kwaliteit stijgt. Er worden verschillende maatregelen genomen en talloze cursussen ter bevordering van de pedagogische kwaliteit gegeven. Maar leidt dit wel tot het juiste resultaat? Lopen we niet te hard van stapel? In dit blog lees je dat ontspannen werken de eerste maatregel is voor kwalitatieve babyopvang.

Een aantal jaar geleden werkte ik in de jeugdzorg. Een meisje die ik daar ben tegen gekomen, verscheen gisteren weer op mijn netvlies. Het meisje van 12 jaar had al zoveel heftige dingen in haar leven mee gemaakt. Ik zie haar nog in de schoolbanken zitten; met een bleek gezicht zat ze stilletjes voor zich uit te staren. Alles wat gezegd werd in de klas, leek niet helemaal binnen te komen. De leerkrachten haalden alles uit de kast om ervoor te zorgen dat ze de nodige kennis op zou kunnen nemen. Maar ondanks het harde werken van hen, lukte dit niet. De conclusie was dat ze waarschijnlijk nog zo gestrest was door alle gebeurtenissen, dat ze nog niet leerbaar was. Het doel van het onderwijs was niet langer het aanleren van nieuwe kennis, maar het bieden van een veilige omgeving, waar ze zich enigszins kon ontspannen. Naast mijn praktijkervaringen, blijkt ook uit onderzoek dat stress het leren remt.  Hoe meer stress, hoe meer cortisol je hersenen aanmaken en hoe minder goed je dingen kunt onthouden.

Of je het nu hebt over jeugdzorg, onderwijs of babyopvang, het vermogen tot leren en ontwikkelen wordt beïnvloed door (ont)spanning. Toch wordt deze kennis nog te weinig toegepast in de ontwikkelingen binnen de babyopvang. Ik zie dat er talloze cursussen worden ingezet om de pedagogische kwaliteit van de babyopvang te versterken. De Pm’ers leren bijvoorbeeld hoe ze sensitiever responsiever kunnen reageren naar de baby’s toe. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hier nog te vaak een gebrek aan is binnen de kinderopvang.

Hebben deze cursussen wel het gewenste effect? Uit onderzoek blijkt dat het effect tot nu toe uitblijft. De leerstof blijkt amper te beklijven. Een hele plausibele reden hiervoor is dat de werkdruk hoog is. Hierdoor is er geen tijd is om het geleerde toe te passen, te bespreken, te borgen en te implementeren. De kennis zakt op deze manier weg.

We willen in de sector zo graag vernieuwen en verbeteren dan we tien stappen te snel gaan. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken, dat we eerst moeten investeren in ontspanning op de werkvloer. Ontspanning is de basis om te leren. Dit geldt voor pm’ers, maar net zo goed voor de baby’s en voor jou als (locatie)manager of pedagogisch coach.

Als (locatie)manager of pedagogisch coach heb jij een voorbeeldfunctie. Als jij nauwelijks ontspant, dan zullen anderen in jouw werkomgeving dit ook niet snel doen. Welk voorbeeld geef je als je altijd druk bent? Wat voor effect heeft het op jouw ontwikkeling als je jezelf nooit rust gunt en non-stop doorwerkt? Je denkt misschien dat je effectief bezig bent, maar het tegendeel is waar. Je put jezelf uit en creëert een stressvolle omgeving.

Je creëert een ontspannen omgeving, door eerst de blik naar jezelf te werpen. Als jij ontspannen bent, dan heb je ook tijd en ruimte om er meer voor je team te zijn. Als zij zich gezien voelen, door jou, kunnen zijn er ook meer zijn voor de baby’s.

Kortom, je kunt vandaag al beginnen met het verbeteren van de pedagogische kwaliteit, door zelf met meer ontspanning te werken. Je besmet je team daar vanzelf mee, als jij die ontspanning helemaal van top tot teen uitstraalt. Zo ziet je team hoe jij dat doet en dat willen zij dan ook. Hoe mooi is dat! Want dan kunnen zij ook die ontspannen omgeving aan baby’s aanbieden, die zo ontzettend hard nodig is.

De tip die jij vandaag al kunt gaan doen;

Start de dag met team-time. Neem de rust om tijd te besteden met je team. Zo voelen zij zich gehoord en gezien, waardoor zij ook rustiger worden naar de baby’s.

Ga het vooral uitproberen en ontdek wat het oplevert. We kunnen je nu al wel vertellen dat het een hele uitdaging wordt. Omdat je continu getriggert wordt om toch weer met een super snel tempo (en wellicht gestrest) te werken. Het is een hele kunt om dag in en uit, als enige, te kiezen voor ontspannen werken. Je gaat tegen de stroming in. Je kiest voor rust, terwijl de anderen voor hard werken gaan.

Om te voorkomen dat je daar heel onzeker van wordt. Willen we je uitnodigen bij het manager boost event op 19 maart! Voel en kijk maar of dit bij je past en je op zoek bent naar die inspiratie, tools en powerboost om het ontspannen werken te integreren in de babyopvang.

2 antwoorden op “Ontspannen werken is de sleutel tot succes voor de beste babyopvang”

  1. Jammer dat ik de online workshop ontspannen werken heb gemist. Kan ik de workshop ergens terug zien of komt er misschien nog een keertje een herhaling?

    1. We gaan de online workshop zeker nog een keer geven. Ik zie dat je je hebt ingeschreven voor de inspiratiemailing, dus dan word je op de hoogte gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *