Verdieping sessies; Coach de pedagogische groei

Voor sterke pedagogische kwaliteit in de kinderopvang hebben we vooral HARTwerkende professionals nodig i.p.v. hardwerkende professionals. Het harde werken heeft te maken met de werkdruk, veranderingen in de sector en personeelskrapte. Er wordt behoorlijk wat gevraagd van de medewerkers op de groep, velen werken met passie en plezier maar er is ook een grote groep medewerkers die dit onderweg kwijt zijn geraakt en moeilijk in beweging komen.

De waan van de dag heerst, ze werken niet meer ontspannen, er speelt van alles in hun hoofd. Er is weinig ruimte voor verdieping, laat staan groei. Pedagogische kwaliteit hangt nauw samen met hoe een medewerker zich voelt op de werkvloer. Hoe krijg je de knop om bij deze mensen, zodat ze meer ontspannen vanuit het hart kunnen werken, met oprechte aandacht voor de kinderen?

Zulke teams in beweging krijgen voor pedagogische groei is een hele klus. Er is eerst werk aan de winkel voordat je met elkaar de verdieping op pedagogisch vlak opzoekt.  Je zal eerst de medewerkers in een groeistand moeten krijgen.

Het is ingewikkeld als medewerkers zich laat leiden door de waan van dag en niet toe komt aan de pedagogische verdieping. Coaching heeft ook geen effect als medewerkers al helemaal vol zitten, er niks meer bij kunnen hebben en last hebben van hoge werkdruk.

Het is een hele uitdaging om je werk leuk te blijven vinden als je te maken hebt met groepen medewerkers die veel weerstand ervaren en jou vooral aan het werk zetten. Ze willen dan jouw adviezen of oplossingen of ze hebben jou juist helemaal niet nodig want het gaat al hartstikke goed.

Hoe kan je dan toch voor elkaar krijgen dat je samen focust op de pedagogiek? Hoe krijg je weer beweging, energie en plezier in het team? Hoe krijgen zij weer zin om zich te ontwikkelen op pedagogisch vlak?

Door je nu alvast te verdiepen in de 3 onderwerpen die ik veel in de praktijk van de kinderopvang tegenkom herken je de signalen veel sneller en kan je daarop coachen. Hierdoor sta jij veel sterker als coach, behoud jij je plezier in de trajecten en zorg je voor beweging.

Tijdens 3 interactieve online bijeenkomsten geef ik je inzicht en tools hoe je de medewerkers hierin kan coachen en zoom ik in op jouw praktijk. Dit allemaal voor een klein bedrag van €50 (incl. btw) per sessie. Ik houd de groep klein zodat jij echt aan bod komt met jouw vraagstukken.

Het resultaat is dat je de medewerkers met plezier en energie in een groeistand coacht en dat de weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnt. Jij staat veel sterker in jouw rol. Er ontstaat ruimte om te focussen op de inhoud, namelijk het bewust versterken van het eigen pedagogisch handelen.

Houd je agenda vrij op de volgende dagen en mis deze verdieping sessies niet!
Maandag 16 september, 23 September en 30 september 2019.

Je logt in om 20:00 uur en je logt geïnspireerd weer uit om 21.30 uur.

Meld je aan via de shop!